Gradačac.net Forum Gradačac.net Forum
Gradačac.net
Česta pitanja  Česta pitanja   Traži  Traži   Lista članova  Lista članova   Komune/grupe  Komune/grupe
Registracija  ::  Ulaz Privatne poruke

Na gradini neka muzika...

Nova tema   Odgovori na temu    Gradačac.net Forum -> Dešavanja i aktuelnosti
Pogledaj predhodnu temu :: Pogledaj sljedeću temu  
Autor Poruka
rapptor
Volim ovaj forum ;)
Volim ovaj forum ;)

Član od: 13 Mar 2008

PorukaPostavljeno: 29 Jul 2010 18:50    Naslov: Na gradini neka muzika... Odgovori sa citatom

Nemam mene pa dodjem malo,radi starih clanova,koje pozdravljam Smile..evo upravo kahveniramo u avliji,a sa gradine se kod mene cuje ko da mi je u krilu,haman da je glas Harija Varesanovica,ustimavaju orkestar,da li je to veceras Noc sevdaha ,nemam pojma jer ne slusam radioN Gradacac...ali cini mi se da je njegov glas.Citav dan se nesto ustimava..pozdrav od mene.Pisao bih ja ovdje nekoliko tema,ali vidim da je forum skoro odumro,a i admin ce mi pobrisat postove,pa cemu sve to?Da se trudim,pisem,koristim "bandvajt"..bolje ovako,odoh ja niz sokak Smile..
Na vrh
Pogledaj korisnikov profil Pošalji privatnu poruku Send e-mail Posjeti korisnikovu web stranicu
barimba
Volim ovaj forum ;)
Volim ovaj forum ;)

Član od: 18 Feb 2008

PorukaPostavljeno: 31 Jul 2010 11:44    Naslov: Odgovori sa citatom

rapptore,
često pogledavam na naš forum, no nikog ne vidim, prešao sam na gradačac x dobra je admin, a idali su truda. to ne može naš admin jer nije tu.

ja ću te obavijstiti jer sam bio radoznao i priznat ću i ovo je prva kampanja na kojoj sam visio. OTVARANJE KAMPANJE SDA
bilo je šljive(voća) i bez alkoholnog kolko ti srce želi- bilo je do 700 posjetilaca,

pjevao je hari i eldin hueinbegović koji je za moj ukus bolji i od samog harija.

prestavljeni su tam neki nosioci lista njih 10 među kojima je bio naš Amir Fazlić i znam bajazita jašarevića.

prestavljen je novi kandidat za predsjednika u predsjedništvu BIH a to je Bakir izetbegović radi se o jednom gospodinu par excellence, koji je vidljivo nije u srži političar već čovjek. rekao je nemojte me cijeniti što sam alijin sin već zato što sam učio od alije bio uz nnjega kad je bosna trpila najveća iskušenja.

Govorio je onaj Tihić, a što mi se svidjelo.. rekao je da predsjednik ne smije biti avanurista, a avanturista je onaj ko u bih traži 100% a nije spreman na kompromis. BH treba kompromis.
da je SDA stranka ljudi a ne društvo jednog lica misleći na lagumdžiju i radončića it d itd imalo se što viditi
Hamzom zovu mene!
Na vrh
Pogledaj korisnikov profil Pošalji privatnu poruku
echt
Zaslužen član
Zaslužen član

Član od: 23 Mar 2007

PorukaPostavljeno: 01 Aug 2010 18:24    Naslov: coravi odusevljaci... Odgovori sa citatom

dragi moji gradacacani...e jeste coravi...
a da biste otvorili oci...
na gradini koju su svi renovirali, pomogli u sanaciji zidina, svi osim SDA
odrzava se skup,promocija stranke SDA...
ponovo su digli ruke, kao nekada alija 94 i rekose ... et odbranismo mi gradacac...samo sto ovaj put ne bi alije,ne bi ni mijaca koji mu pokaza
tada onu stvar sto su alija i sarajevo odbranili gradacac...
vrijeme je da narod malo progleda i svo ovo smece i kerove poput malje i hane napokon skine s scene...
hani sam sebe postavio kupujuci glasove potisnivsi subaru...
kao predsjedavajuci opcinskog vijeca sam sebi dodjeljuje lokacije, kupuje po opcinskim cijenama, vrslja i upravlja s direktorima banaka
raiff, abs-spar... sam donosi i sprovodi vlastite odluke...
zasto da ne ...
lijepo je vidjeti covjeka kada cucne ispred poste i pogleda svoju gradevinu koja ni stilski ni planski ni urbano ne pripada tom mjestu... a on se divi svojoj gluposti...naravno i ponosi...
svakako... nista nisu bolji likovi iz sjene ...lisac ,nova,maljutka:::
svi se oni okoristavaju od budet,gradane gradacca, a organizuju eto
promocije po kulturnim bastinama koje nisu cak ni obnovili od rata...
rata bilo... rata ce biti... samo eto sto igraci promjene dres...
a narod bijedan...daj dijetu loptu neka je mlati na igralistu...
brzo ce vasar,sajam sljive malo prolongiran jer je opet ramazan po nekom terminu koji ne godi debilima, a novce od ringispila ce ugledni
sportski radnici kasirati u djep...
umalo da zaboravim...
izbor sportiste godine opet ce donijeti najbolju ekipu, pojedinca,
upravo onog gdje se najvise slilo ,opralo, budzetskih-opcinskih para...
dakle alija je bio dobar covjek, ali ocajno los politicar...
ovi njegovi sljedbenici koji drmaju carsijom i trose opcinski budzet na svoje sitnosopstvenicke interese, oni su mala beba za hostaplere iz sarajeva...valjda nema vise para u sarajevu, pa da se u gradaccu zbroje..
za kraj...
thomson...hrvatski glazbenik...nije omiljen u sirem mediju...
zna on meni na hvaru u mojoj hacijendi, kada mi posalju sljiva iz gradacca, nekad i suvih s orasima... zapjevati...
neka nedo bog... opet ce se gusta magla dignuti...
e moj narode gradacacki...bit ce i u gradaccu selotejp brzo...
valjda ovaj put nece glavas pogrijesiti, pa pogresnu elitu polijepiti...
barimba
Volim ovaj forum ;)
Volim ovaj forum ;)

PorukaPostavljeno: 03 Aug 2010 15:23    Naslov: Odgovori sa citatom

izgleda da tebi nijedan alija nije dobar čovjek.. pa eto "predsjednik Alija izetbegović eto jest dobara čojk a političar a-a-a nije".
eto ti tako čuo.. pa pošto čuo-poto prodo..

za mene domoljuba PREDSJEDNIK ALIJA jedna konstantna veličina. nešto što te opredjeljuje voliš li ili ne voliš bosnu.
on se mora posmatrati izvan političkog konteksta. on je vrijednost koja se ne smije dovoditi u pitanje.
Hamzom zovu mene!
Na vrh
barimba
Volim ovaj forum ;)
Volim ovaj forum ;)

PorukaPostavljeno: 03 Aug 2010 15:56    Naslov: Odgovori sa citatom

echt,
samo ti uživaj u društvu sa USTAŠOIDNIM glazbenikom, i ljuti se na bosnu što ima ramazana i šehida i dimija, i mahrama što klanjaju, što su imali mudrog Predsjednika Aliju.
samo ti sjedi sa ustašoidnik pobočnocim , štovateljima karađerđevačkih sporazuma o bosni kakva tebi smeta.

A glede skupa na gradini H KGradaščevića bio je jedan glamurozan skup i šteta ga je bilo propustiti.
Hamzom zovu mene!
Na vrh
alokin
Početnik
Početnik

Član od: 26 Feb 2010

PorukaPostavljeno: 04 Aug 2010 16:59    Naslov: Odgovori sa citatom

Dragi Barimba zašto su ti toliko suženi vidici. Nije bilo većeg poštovaoca lika i djela Alije Izetbegovića od mene i tako je i danas (i tu si apsolutno u pravu), ali ovo što je danas slučaj u SDA nema veze sa životom. Probat ću malo argumentima, pa možda malo progledaš, ako nisi i ti možda jedan od kandidata na listi SDA.

Prvo, Bakir reče da su nam plate veće nego u zemljama regije tipa Srbija, Albanija, Makedonija, Bugarska itd.
To statistički je vjerovatno tačno, al naša statistika ...?
Nije reko da nam je prosjek veći jer je njegov prosjek kao parlamentarca veći nego prosjek parlamentaraca u tim zemljama, a tako isto i sa drugom budžetskim korisnicima, što automatski povećava prosječnu platu, jer je u BiH sigurno 60%, ako ne više budžetskih korinika u ukupnom broju zaposlenih. Nije rekao da je kod nas najniži procenat zaposlenosti u odnosu na spomenute zemlje što takođe utiče na prosjek. I nije reko da kod nas statistika vještački bilda prosjek kako bi se više para moralo uplaćivati u fondove od doprinosa od plata. Nije takođe rekao da su troškovi života tj cijene u spomenutim zemljama niže nego u BiH, što znači da se s tim našim prosjekom teže živi nego s njihovim. Nijes pomenuo ni slijedeće: "BiH najgora za poslovanje! Sve zemlje u regionu imaju daleko bolje uvjete za poslovanje nego Bosna I Hercegovina, kaže se u izvještaju Svjetske banke o uslovima za poslovanje u 2010. godini. Kao dokaz ovakve konstatacije navodi se podatak da je u BiH za pokretanje nove firme potrebno najmanje 60 dana. U Srbiji je za to potrebno 13, Hrvatskoj 22, a u Albaniji svega pet dana! Investitore od BiH odbija i bespotrebno duga i komplikovana procedura za dobivanje građevinskih dozvola, zapošljavanje radnika, primjene ugovora, a naročito slaba zaštita prava investitora.Posebno loše ocjene BiH je dobila kada su u pitanju ekonomska sloboda i kreditni rejting. Dok političari za takvu situaciju okrivljuju ekonomsku krizu, pravni I ekonomski eksperti smatraju da se radi o neozbiljnom odnosu vlasti koji odbija strane insvestitore. U prilog tome navode podatak da su u prvom tromjesečju ove godine strane investicije u BiH iznosile svega 67 miliona eura, a to je za čak 25 posto manje nego u istom periodu prošle godine."(Dnevne novine SAN 04.08.2010.)
Nije spomenuo da su vjerovatno (u ovo nisam siguran, ali je vrlo vjerovatno) da su svi oni koji su došli na stranački skup u Gradačcu službenim autima pod pratnjom, a bilo ih je više, došli o trošku države i nasuli gorivo državno i platili vozače državnim parama i dnevnice itd.
Ovo je samo dio onoga što bih imao reći.
Naravno Vi ćete gosp. Barima reći da, pošto sam Vas povezao s SDA i tobože ste uvrijeđeni, ne želite učestvovati u raspravi, i time izbjeći raspravu o faktima i argumentima koja sam naveo, jer protivargumenata vjerovatno i nemate.
Narode moj otvori dobro oči i čitaj između redova razmišljajući o onome što nije rečeno (što je prešućeno) a trebalo je.
Na vrh
barimba
Volim ovaj forum ;)
Volim ovaj forum ;)

PorukaPostavljeno: 04 Aug 2010 22:34    Naslov: Odgovori sa citatom

uvaženi alokine,
zaslužuješ moje poštovanje i djelimično se slažem sa tvojom konstatacijom,
ali
nisam član sda niti pretendiram na neko od funkcija,
na proteklim izborima dao sam svoj glas željku komšiću našem aktuelnom predsjedniku za kojeg ću moguće i na ovim izborima glasat.
bosna je zato što smo se obranili stekla nenaklonjeno okruženje, svi su se snjome htjeli okorisiti i dan danas to želi.
Ne znam niti jednu opciju ili osobu koja bi mogla da nas izvede na salamet.

ali glasat ću sigurno za fazlića jer on to zaslužuje.
Hamzom zovu mene!
Na vrh
luci
Član
Član

Član od: 21 Jun 2007

PorukaPostavljeno: 29 Aug 2010 06:39    Naslov: Odgovori sa citatom

Bilo koja stranka da dodje na vlast nece u potpunosti udovoljiti narodu i mi smo toga svjesni...nas mentalitet je jako pogan i mi sami nismo svjesni svoje ose. Naime, danasnja vlast, konkretno govorim za SDA u Gradaccu je toliko zadrla u kriminal i korupciju da ovo nece izaci na dobro. Ljudi moji jedna cetvoroclana porodica mora svake sedmice da odvoji barem 6 KM za dodane vrece za smece koje mozes kupiti samo u kancelarijama komunalnog drustva jer u protivnom vase smece, ako ga imate malo vise, toboze nece odvesti jer niste smece upakovali u njihove posebne vrece za smece. Kakve su ovo gluposti!!!! Kakve su ovo malverzacije nasih ljudi. Ovo je sramota. Dali su nam one male kante za smece....kako oni jadni ljudi koji imaju malu djecu...samo pelene napune onu jednu malu kantu...Ovo je ziva katastrofa....
Na vrh
Pokaži poruke::   
Nova tema   Odgovori na temu    Gradačac.net Forum -> Dešavanja i aktuelnosti Sva vremena su GMT + 2 sata
Stranica 1 od 1

Idi na:  
Ne možete postavljati nove teme
Ne možete odgovarati na teme
Ne možete mijenjati poruku
Ne možete brisati poruke
Ne možete glasati na anketama

DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu